söndag 28 juni 2009

Trädgården

Trädgården är ju ett rum i sig. Eller egentligen ska en trädgård bestå av flera olika rum om man lyssnar på experterna. Jag tycker dock att det verkar vara en utmaning i sig att bli med trädgård. Hur ska man hinna med allt som man vill göra? Ett steg i taget är nog den bästa lösningen...


Boken personliga radhusträdgårdar verkar intressant om man skulle bosätta sig i ett radhus (är dock inte min dröm). Även Trädgårdsdesign: för en vackrare trädgård kan nog ge mig en hel del tips.

Jag vill ha tips om webbsidor med trädgårdsinspiration! Vad heter tjejen från Nyköpingstrakten som har skrivit en bok om trädgårdsdesign? (Jag har tappat namnet).
Den här veckan befinner jag mig i Stockholm och ska passa på att besöka Zetas trädgård och Ulriksdals slottsträdgård. Foton därifrån kommer att presenteras senare. :)

måndag 22 juni 2009

I love Eva Solo

Enkel, stilren design med funktion. Kan det bli bättre? Eva Solos produkter skulle passa perfekt i mitt drömhem. Jag gillar speciellt köksprodukterna som har smarta funktioner. Deras vattenkaraff och kylskåpskaraff är ultimata för en person som jag (som gärna spiller ut saker). De är nämligen helt droppfria. Andra produkter som står på min önskelista är deras smarta rivjärn med uppsamlare, vitlökspressen med tillhörande vitlöksgömma och deras droppfria olja- och vinägerflaskor.Bilder: Eva Solo

söndag 14 juni 2009

Loungefåtöljer till uteplatsen

Är all snygg design dansk eller? Motbevisa mig gärna!
Cane lines loungeserie Breeze är snygg, bekväm och ger en känsla av Medelhavet. Ett långbord med tillhörande loungefåtöljer skulle vara så snyggt! Tyvärr kommer detta att förbli en dröm, då bara loungefåtöljen kostar från 4200 kr. Är det någon som har sett något liknande? Tipsa mig gärna!Sommargardiner från Himla

Himlas produkter är så somriga, och visst skulle de passa perfekt till min drömsäng? Vitt är ju den klassiska färgen som passar till allt, men ljusblått och rosa skulle också vara fint. De finns bland annat att köpa hos Frapp på nätet i många färger. Just den hör modellen heter Dalsland pleated.

Drömsängen


I den här sängen lär man drömma vackra drömmar, eller vad tror ni? Jag tycker om sängstolparna, som helst ska vara i en klassisk stil, och funktionen att man kan hänga upp egna "gardiner" för sängen. Jag har för mig att IKEA har haft en billig variant av denna säng, men nu hittar jag den inte längre. Är det någon som vet?

Bild kommer från Sköna hem.


Nästa bild kommer från Bodie and Fou, vars sängar passar om man kommer ha högt i tak!