onsdag 21 juli 2010

Glimtar från Södertuna

Idag har vi besökt Södertuna slott för att gå igenom lite mer detaljer kring bröllopet, för det börjar närma sig! Jag bjuder på några glimtar. Vi har fått ett bra intryck av slottet, personalen och omgivningen hittills, så hoppas att det kommer att bli bra. Allt känns så välordnat!

En fråga som är kvar är vilken matsal vi ska välja, och därmed hur bordsplaceringen ska vara. Men det är bara angenäma uppgifter att ta tag i.

Jag tycker att det är lite intressant att läsa om Södertunas historia, och det verkar som att slottet fick sin utformning på 1700-talet med justeringar på 1800-talet. Under 1890-talet bodde Ebba von Hallwyl här tillsammans med sin make Wilhelm von Eckermann. Sedan 2007 ingår Södertuna slott i det som kallas Svenska Kulturpärlor.

Bilder från golvläggningen


Här kommer några bilder från golvläggningen i vår lägenhet. Vi blev jättenöjda, och jag tycker att det blev stor skillnad. Tack snälla för all hjälp vi fick! Som ni ser så var jag i alla fall med på ett litet hörn och hjälpte till. :)

fredag 9 juli 2010

Jag vill ha semester!

Så det ska bli skönt med två dagars ledighet nu. Vi har tittat lite på hus på sistone, men hur vet man att man verkligen vill ha ett hus!? Jag känner aldrig att "det här huset vill vi ha!", och det var likadant när vi flyttade till lägenheten som vi bor i nu (som jag trivs jättebra i). Har ni några erfarenheter??

Taras hemsida hittade jag dessa fina utemöbler, me like.

Mio/IKEA:
Ilva/Åhléns:

måndag 5 juli 2010

Besök på Fotografiska i sommar?


Jag blev sugen på att besöka Fotografiska i sommar, dels på grund av alla fantastiska utställningar (bl.a. Annie Leibovitz och annorlunda Vee Speers), men också på grund av deras spännande butik som tycks ha massor med fotografier att sätta på väggarna hemma. Tydligen öppnar de också en webbutik snart! :)

Bild från Pauline Benthede/Fotografiska