tisdag 29 mars 2011

Nya brevlådan uppe

Samma fast svart! Nu har vi fått upp vår fina brevlåda från Bruka som vi fick i bröllopspresent av Caroline & Stefan. Den lyser så vitt och fint när man kommer åkandes med bilen. Nu väntar vi bara på att en bröllopsinbjudan ska dimpa ner i den. ;-) Annars händer inte så mycket här hemma, vi (Per) fixar lite varje dag och sätter upp speglar, gardinstänger m.m. Nu har jag fått upp gardiner i barnrummet åtminstone. Just nu känner jag mig väldigt klumpig och orörlig. Det känns inte som det är meningen att jag ska röra värst mycket på mig. :) I sommar ser jag fram emot att kunna gå snabbt, styrketräna, plocka upp saker från golvet utan att pusta, kunna röra mig fritt i sängen på nätterna och slippa springa på toaletten stup i kvarten! Och självklart att få gosa med en bebis, känns svårt att förstå hur det kommer att vara!

söndag 20 mars 2011

Vårfix

Nu kan jag inte hålla mig längre. Idag åker jag till Blomsterlandet och köper en kruka att ställa på trappen! Jag tänkte fylla den med ett litet sälgträd, murgröna och någon lökväxt. Ungefär som på den här bilden från Blomsterlandet, fast med andra färger än rosa. Jag har ju tänkt att inrikta mig på vitt, blått och silver i trädgården. Jag får nog köpa en kruka i lättbetong eller zink eftersom jag inte har någon bärhjälp med mig. Men om man ska behöva vänta på det tar det alldeles för lång tid...Igår såg jag att det växt upp några gula krokus i rabatten, så våren är här nu!
Nu är jag i vecka 33, och det är inte lång tid kvar. Det känns pirrigt och ganska svårt att förstå! Alla värden ser bra ut och bebisen ligger just nu med huvudet neråt. Vi får hoppas att den inte vill snurra tillbaka igen. Det går magsjuka på jobbet och jag känner mig inte helt på topp, hoppas att jag inte har smittats.

I helgen har jag "Boat" lite och sytt tygfigurer till en mobil att hänga över sängen. Snart ska jag försöka lägga upp bilder på det ommålade barnrummet också.
Har börjat inrikta mig på kläder som jag kan ha efter graviditeten nu också, det känns inte som någon idé att köpa fler gravidkläder. Amningslinne ska inköpas idag. Tycker också H&M har fått in fina myskläder till bra pris, eller vad tycker ni? 99 kr för byxorna t.ex.

Till bebben har vi endast köpt en body, 2 pyjamasar på rea och två par strumpor i storlek 56. Vi har en hel uppsättning kläder i stl. 56 som vi fått ärva, så jag tror inte vi behöver något mer i den storleken.

De här söta strumporna köpte jag på Lindex! Gillar den marina stilen. :)

fredag 11 mars 2011

Färgval?

Jag behöver hjälp med att välja färg på väggen i vardagsrummet på övervåningen. Där är nu en mönstrad tapet som jag inte gillar... Övriga väggar är beige, så enklast blir ju att behålla färgen på dem. Vad tycker ni? Jag funderar mest, målningen lär nog inte bli av på ett bra tag.

Skulle vara kul att ha något mer färgglatt på övervåningen, men det känns som det är svårt att få till det!


onsdag 9 mars 2011

Jag har gjort en lista med växter som jag skulle vilja ha i trädgården!
Med tanke på att familjen blir större i maj så har jag inte stora förhoppningar om att kunna jobba med trädgården i sommar. Men det är alltid bra att ha en plan, och så har man ju en man och hjälpsamma föräldrar också ;)Lavendel (som ex. kantväxt) trivs i full sol. Blommar i juli.
Lammöron (fortsätter på det silvriga temat)
Vita narcisser (vårblomning)
Pärlhyacinter (vårblomning)
Dvärgsyren på stam. Trivs i sol/halvskugga. Blommar i maj-juni
Silverpäron. Trivs i soligt läge. Klarar vind.
Någon form av prydnadskörsbär med vita blommor.
Prydnadsgräs: Silvergräs i soligt läge och Tuvtåtel i fuktig jord.
Blåbärsbuske (får fundera på om den skulle trivas hos oss)
Rabarber
Jordgubbar
Tomater (ev. körsbär)

Intressant:
Hängfjäderkaragan. Snyggt litet prydnadsträd med hängande grenar som är vackra även på höst/vinter. Kanske skulle passa på framsidan?

Tipsa mig gärna om lättskötta växter i temat vitt/silver/blått.

tisdag 1 mars 2011

Bilder från vardagsrummet

Jag provar att lägga upp några bilder på vårt vardagsrum så som det ser ut efter tapetsering och målning. Men det är fortfarande detaljer som ska fixas, tavlor och hyllor bland annat. Vi har valt ett lite ljusare tema än de tidigare ägarna med våra woodstapeter. Ursäkta bildkvalitén, snabbt fotat med telefonen.

Matrum före och efter: