tisdag 31 januari 2012

Växthus

Det här lilla växthuset skulle gärna få pryda min uteplats i vår! Jag skulle kunna fylla det med småplantor av gräslök och persilja eller kanske mest ha det som prydnad med en murgröna och några stenar i? Fint är det och dyrt är det inte, för det kommer från Ikea.

måndag 30 januari 2012

Att unna sig

Mycket grafiskt nu. Nadja Moufid/Rädda barnens designshop och Ylva Skarp.

söndag 29 januari 2012

När jag blir stor

Ska jag bli fotbollskille eller fotomodell? ;)

Kuddfest

Skulle vara kul med lite nya kuddar i vår. Sådant kan man aldrig få för mycket av! Spenderar ännu en kväll själv med en liten kille som inte vill sova i sin säng. Tycker det är dumt att han ska sitta med mig i soffan hela kvällen och vågar inte lämna honom själv i vår säng om han somnar där. Flytta över honom fungerar inte. Tips, någon? :)

torsdag 26 januari 2012

Anine Bings kollektion för Blingo

Anine Bings kollektion med kläder för barn och vuxna har lanserats nu i dagarna, och jag tycker det är väldigt fina kläder! Det blir nog inget inköp för min del eftersom kläderna kostar lite mer, även om det verkar vara bra kvalitet. Edvin växer ju fortfarande ganska snabbt.

Finns på Blingo.se.

söndag 22 januari 2012

Trötthet

Nu är vi trötta här hemma. Alla utom den lilla krabaten. Han är visst aldrig trött! Man hör talas om barn som somnar mitt i maten eller på lekgolvet, men sån är inte Edvin. Han somnar i vagnen och i bärselen på dagen, men är väldigt svår att få att somna innan nio på kvällarna nu. Så någon egentid är det ju inte talan om. :) Jag får skylla det på någon utvecklingsfas och hoppas att han sover bättre om några veckor.

Jag tycker också det har blivit svårare att aktivera honom. Han tycker mest om att krypa fram till tv-bänken och ställa sig där och vingla. Han vill inte leka så mycket med leksaker.

lördag 21 januari 2012

Shopping utan att spendera

Är den bästa typen av shopping! Edvin och jag var på Polarn och Pyret igår och skulle byta en julklapp som var för liten. Men de hade inte fått in hans storlek än så jag tänkte om och bytte till två fina tröjor istället. Den ena i lite större storlek så han kan ha den längre. Tack farmor och farfar!

fredag 20 januari 2012

Istället för lektäkt

Det här huset var ju läckert! Är kanske inte ihopfällbart, men snyggt! Kanske skulle fungera istället för lekstuga också, skulle barnen gå med på det? Inspirationen kommer från apartmenttherapy.com

torsdag 19 januari 2012

Lek

Idag lekte vi lite i Edvins rum som vi fixat till med en kuddhörna bland annat.

Tips Hemtex webbshop

Nu är det fri frakt i Hemtex webbshop och 30 procent rabatt på reapriserna! Vad sägs om ett påslakan till spjälsängen för 104 kr? Jag beställde ett blått till E!

onsdag 18 januari 2012

Trädgårdstankar

Jag är lite trädgårdstokig och har redan börjat fundera på sommarens planteringar i trädgården. Och jag har många planer. :) Troligtvis kommer de bli utspridda på ett antal år, men det är kul att planera!

Jag blev sugen på att besöka en trädgårdsmässa i år, någon som vet om det är värt besväret? Det finns en mässa i Kista i mars och en i Älvsjö i april. Någon som vill följa med kanske?

När jag ändå är i Stockholm kanske man kan ta en titt på Kronans sulky. Vad jag vet finns deras närmaste showroom där. Vad jag fastnat för hos deras sulky är att den är rejäl men blir liten när man fäller ihop den och smidigare än Emmaljungan som vi har nu. De kostar ca 2600 vilket inte är SÅ dyrt tror jag. Men kanske en stor utgift om jag blir arbetslös i sommar. Haha, vilket dilemma. :) Om någon har sulkytips är ni välkomna med dem!

tisdag 17 januari 2012

Kläder, kläder, kläder

Här kommer texten också:

Kläder är alltid kul! Jag var så nära att köpa en tröja på H&M idag till mig själv faktiskt. Men så såg jag att en maska gått och tänkte att jag borde satsa på kläder som håller bättre. Så det blev inget!

Inte shoppade jag något till Edvin heller, så jag känner mig duktig. Men lite inspiration fick jag!

Hur mycket kläder är egentligen lagom för ett litet barn? Jag var inne på ett forum där vissa hade 40 långärmade tröjor till sitt barn. Så här ser det ut för E i nästa storlek (inte den han har nu) och inom parantes vad jag gissar är lagom! Snart kanske han börjar kladda ner sig mer i och för sig...

Mjukbyxor 2 (3-4)
Jeans/byxor (2)
Fodrade byxor 1 (1-2?)
Kortärmade 2 (3-4)
Långärmade 1 (5)
Pikéer 2 (2-3)
Mjukisoverall 1
Tjocktröjor 1 (3-4 olika tjocka)
Fleecetröja 1 (1)
Skjortor 0 (1)

Softshelljacka 1
Tunn jacka 0 (1?)
Regnställ 0 (1 om han kan gå)
Tunn mössa 1 (2)
Fingervantar 1 (2 om han kan gå)

Mycket eller lite? :)

Kläder, kläder, kläder

måndag 16 januari 2012

Nya bilder upplagda

Nu finns nya bilder på Edvin upplagda på fotobloggen för er som vill se. Det är en fortsättning av året som gått. Mammatilledvin.wordpress.com

Utvecklingssprång

Har Edvin genomgått ett nytt utvecklingssprång månne? På några dagar har han lärt sig att ställa sig upp mot möbler själv utan att ramla, ställer sig på knä och tagit sina första krypsteg med knäna. Han har en otrolig energi också trots att han sover lite på dagarna. Nu kan man inte lämna honom en sekund. Jag gjorde det idag och då stod han upp mot fotpallen när jag tittade.

Idag har jag hunnit med att gymma, storhandla och måla två väggar i gästrummet, bra gjort!!

fredag 13 januari 2012

Vårnyheter

Lite gulliga vårnyheter från Kapp Ahl!



Undra när han kommer börja vilja bestämma vilka kläder han ska ha på sig själv? Hoppas han inte vill ha kläder med skräcködlor eller Spindelmannen på bara. :)

Skulle vara fint nu

Skulle vilja knapra på lite choklad ikväll, ställa fram en vas med fräscha tulpaner på bordet och få hit en städare. Fredagskvällar vill jag ska vara lugna nu för tiden. Men ikväll blir det ensam nattning, matning och allmän skötsel av lilla parveln, så vi får se när jag hinner få i mig mat ens. :) Trevlig helg!

torsdag 12 januari 2012

Sommar

Hit vill jag resa i sommar. Costa Blanca i Spanien. Väldigt stillsamma och vackra stränder i juni. Fast det är lite som ska klaffa om det går vägen; föräldraledighet/jobb, att vi får hyra lägenheten och att vi hittar bra flyg. Annars står Grekland högt i kurs för min del.

Separationsfas och ny fotoblogg

Nu har jag startat en separat fotoblogg med bilder på Edvin och uppdateringar om honom. Ni hittar den på http://mammatilledvin.wordpress.com. Inläggen är lösenordsskyddade så att jag har lite koll på vilka som har tåtkomst till bilderna. Jag mailar ett lösenord till de som jag vet läser bloggen, om jag missar någon får ni gärna skicka ett mail på hannalindberg82@gmail.com.

Det kommer att finnas lite lågupplösta bilder i den här bloggen också i fortsättningen!

Edvin är inne i separationsfasen nu och vill helst klättra på sin mamma eller följa efter sin pappa hela dagarna. Och han vill inte sova middag så det känns som att vi båda är lite griniga just nu. :) Det känns så trist att det tar timmar att få honom att somna (på dagen).

tisdag 10 januari 2012

Fönsterfilm

Fönsterfilm är ett snyggt sätt att ta bort insyn men ändå behålla ljuset på. Vi funderar på att köpa film att sätta i fönstret i tvättstugan istället för persiennen vi har där nu. Det blir så mörkt om vi ska ha den nerdragen. Nu ska jag bara titta runt på nätet vad det finns för alternativ.

Just nu...

Syr jag kuddfodral till Edvins myshörna som vi ska göra i ordning i hans rum. Jag har köpt ett överdrag till en madrass som ska ligga på golvet och så ska han ha massor med kuddar där. Det blir två nya kuddar som jag har sytt, och efter många funderingar blev det detta tyg med ugglor på. Han kanske inte kommer att tycka att det är så tufft om några år, men idag tyckte han att tyget såg väldigt spännande ut!

Idag ställde han sig upp mot soffbordet, så man får vara beredd hela tiden så att han inte ska ramla och slå sig. Vi var på badhuset också, härligt att få vara i varmbassängen tyckte vi alla!

måndag 9 januari 2012

Längd och vikt 8 månader

Måste uppdatera med Edvins längd och vikt som vi mätte idag på BVC. Han klarade förresten Boel-testet utmärkt! :)
Längden var 75,5 cm och vikten 10,4 kg.

Han ligger något steg över genomsnittskurvan på vikten och lite mer på längden. Och han har ett ganska litet huvud, vilket ska vara ärftligt. Igår somnade han förresten på en kvart, får se hur det blir ikväll när han är lite piggare.

lördag 7 januari 2012

Lösenord till bloggen?

Eftersom jag lägger upp lite bilder på Edvin funderar jag på om jag ska ha ett lösenord till bloggen så att jag vet vilka som tittar på inläggen. Bilder på mig själv spelar ingen roll, men det känns lite olustigt att lägga upp bilder på sitt barn så att alla kan komma åt dem. Därför har jag hittills inte ansträngt mig för att lägga upp "bra" bilder på honom, men i framtiden skulle jag vilja göra det så att släkt och vänner långt bort kan få se hans utveckling. Jag har satt ihop en liten bildkavalkad från hans första 8 månader att visa.

Vad tycker ni? Är det för krångligt att fylla i ett lösenord varje gång ni ska läsa? Om ni tycker det, skriv gärna en kommentar nedan.

Har precis varit ute på en långpromenad med vagnen, härligt att få röra på kroppen lite och bli lite trött, om ni förstår vad jag menar. Idag tänkte jag bänka mig framför Vinterstudion, mysigt en lördag! Mannen min är ledig några dagar nu, så vi ska passa på att köpa material till ommålning av ett rum på övervåningen och försöka oss på att lära Edvin att somna själv utan att vi håller honom i handen. Håll tummarna för att det kommer gå bra! En "mild" variant av femminutersmetoden ska vi prova.

fredag 6 januari 2012

Vårskor

I helgen blir E 8 månader, det är helt otroligt vad tiden går fort! Han övar mer och mer på att ställa sig upp mot saker och kommunicerar mycket med ljud av olika slag! Helst vill han klättra på sina föräldrar och att vi ska sitta och leka med honom. Maten fungerar jättebra, det enda problemet är att han blir grinig när han är för hungrig och inte får känna på maten själv. Nu kan vi ju börja med lite större bitar i maten så att han kan äta nästan samma mat som oss. Nästa vecka blir det bland annat lax i ugn med örtsås och potatis och pastasås med risoni (pasta i samma form som ris). Han ska också få smaka lite melon tänkte jag.

Jag har shoppat ett par snygga skor till honom i en lite större storlek så att de förhoppningsvis passar i vår! Han drar ju redan 20/21. Kommer från H&M, och prislappen passar mig bra! :) söta va?

måndag 2 januari 2012

Egentid

Härlig med en liten stund för sig själv innan jag ska ta över nattningen av Edvin. Räknar med att han "ropar" på mig snart. I helgen tror jag att jag ska skriva mig en årsplan! Alltså skriva ner vad jag har för drömmar och planer med året. Jag tror att det kan behövas i år när jag är föräldraledig och inte hinner reflektera över vad jag vill göra, det är fullt i huvudet redan. :) Eftersom jag måste söka nytt jobb i år så är det särskilt bra att ha en liten plan tycker jag. Mycket bättre än nyårslöften!

Snart dags för hyrfilm och smågodis när E har somnat. Här tar vi helg på måndagar och vardag på helger ibland!