måndag 29 oktober 2012

Om vi skulle bygga hus

Om vi skulle bygga hus idag skulle detta hus från A-hus vara intressant. Jag gillar den klassiska stilen och att man kan bygga en glasveranda som tillval. Vad tycker ni?

torsdag 25 oktober 2012

Tema: Barnrum

Så här ser det ut i sonens lilla rum just nu. Det är ett ganska litet rum och tanken är att han med tiden ska flytta till ett större rum, men just nu fungerar det bra som sovrum/lekrum med myshörna.

Myshörnan med massor kuddar har vi fixat till med en vanlig madrass och kuddar i olika storlekar. Den är perfekt att läsa sagor i. Tavlan till höger kommer från Isa form och är en dopgåva. Självklart är favoritleksakerna uppställda och i fönstret lyser kaninlampan. Pläden längst ner kommer från Klippan.


Dagens tema i fabriken är barnrum, och där kan du hitta fler inspirerande bilder.

tisdag 23 oktober 2012

Mitt Afternoon Tea

I helgen serverades det Afternoon Tea hemma hos oss. På menyn fanns:

Engelska scones med tillbehör
Sandwichsnittar med skagenröra
Blåbär/kokosmuffins med grädde
Rocky road brownies
Kolasnittar
Minipannacotta med blåbär och smulor

måndag 22 oktober 2012

Julrosor

Jag tycker att det vore fint med en julros i kruka nu i höst/vinter. Frågan är om den klarar sig mot frosten i kruka. De ser så bräckliga ut när de blommar mitt i vintern, men väldigt vackra.

Årets julfärg här hemma kanske blir vitt/gammaldags röd som det känns nu. Men det kan ändras!

fredag 19 oktober 2012

Man lär sig något varje dag

Så på 30 år har jag åtminstone lärt mig en del saker. :) Ibland är det lite tuffare, med t ex arbetssökande och ont i gamla brutna armar, och ibland vänder det och man har lite mer flyt ett tag. Nu kan jag glädja mig åt ett jobb som börjar i november, skönt! Det viktiga är väl att man försöker fokusera på det positiva i livet.

torsdag 18 oktober 2012

Tema DIY - Rullgardin

Denna vecka är Fabrikens torsdagstema DIY - Do it yourself. Jag som är ganska pysslig av mig gillar ämnet, och presenterar här mitt senaste DIY-projekt som kom till då vi ville piffa till sonens rullgardin utan att det skulle kosta för mycket.

Jag såg en stadsvy framför mig med hus i olika storlekar och klippte till hus i olika modeller i vanligt bomullstyg samt lite tunnare vaxduk. Personligen tyckte jag att vaxduken fungerade bäst eftersom den inte fransar sig. Jag köpte ett textillim och limmade fast husen på en befintlig rullgardin från IKEA. Tanken är inte att det skulle vara helt raka linjer, så jag är nöjd med resultatet!


söndag 14 oktober 2012

Egna Halloweenlyktor

Jag har inte varit så mycket för de klassiska pumplyktorna som dyker upp runt Halloween. De kanske uppskattas mer av barn. Men Martha Stewart bjuder på inspiration till att göra pumplyktor med lite andra mönster på, och de gillar jag! Här har hon använt en borr att göra hål med och istället för ljus har hon använt ljusslingor, vilket känns mer praktiskt.

Absolut något jag skulle vilja prova inför höstens kalas!

fredag 12 oktober 2012

Att hänga i granen

När jag ändå är inne på så juliga saker som pepparkakor kan jag lägga upp några favoriter bland det tidiga julpyntet som har lagts upp i webbshoparna. Vissa i familjen delar inte mina idéer kring att köpa nytt julpynt, men de här var ju så fina!

(Finns på hemlangtan.com)

Mysfredag

Idag är en sådan dag som jag helst spenderar nerbäddad i soffan ätandes på tex de här fina pepparkakorna från Arbrå ångbageri. Burken är väldigt fin tycker jag.

Det är mycket som snurrar i huvudet som vanligt. Men det är ingen idé att fundera för mycket. Idag var det fotografering på E:s förskola, ska bli spännande att få se resultatet sedan!

Trevlig helg!

torsdag 11 oktober 2012

Tema: Höstens moodboard

Oftast har man som en form av inre moodboard där alla intryck och idéer samlas på hög. När jag tänker på höst är det ofta varma färger, kalla, klara dagar utomhus och mysiga stunder inomhus som jag tänker på. Även tid för reflektion och lugn då jag själv ofta vill hinna med så mycket och prestera under hösten.
Fabrikens torsdagstema är Höstens moodboard och min variant av denna är några enkla, tydliga bilder som jag tänker på just nu. Gå in på fabriken för att inspireras av fler höstiga moodboards!
fredag 5 oktober 2012

Afternoon Tea

Någon mer än jag som tycker att Garants nya teförpackningar är fina?

Jag kommer att bjuda in till Afternoon Tea när jag fyller, vi tyckte att det passade bra nu på hösten när det börjar bli kallare och mörkare. Apropå det, är det redan oktober!? Tiden rusar fram...

torsdag 4 oktober 2012

Tema kök/porslin

Jag fortsätter med att följa Fabrikens torsdagsteman med åtanke att bli medlem där. Denna veckas tema är kök/porslin, och visserligen har vi ett relativt nyrenoverat kök, men jag väljer ändå att fokusera på porslinet eftersom det är så mycket roligare att fotografera.

Porslinet på bilderna är Filippa K:s serie med skålar samt fat och muggar från Höganäs keramik. Muggar och tallrikar har följt med sedan jag flyttade hemifrån. Vilken klok mamma jag har som köpte mig några vita muggar! Hade de varit klassiskt blå hade jag nog tröttnat på dem vid det här laget. Tallrikarna kommer från mannens samling och passar in i vårt nästan svartvita hem. Jag gillar formen på Filippa K-skålarna som jag fick i present för några år sedan, och har nu kompletterat dem med fat.

Ni får också se glimtar av mina favoritstolar och lillkillens kökshörna. Ha en trevlig dag!


onsdag 3 oktober 2012

Favoriter bland barnkläder

Pompdelux (finns att köpa online) har så fina barnkläder. Enkla men med fina detaljer. Pojkbyxorna är favoriter och jag gillar att tjejkläderna inte är fulla med glitter eller har texten "sweet", "pretty" eller "love", som vissa märken har. Kanske kan bli något till julen till E, vi får se vad tomten bestämmer sig för. :)

tisdag 2 oktober 2012

Enkla vardagslaxen

Den här extremt enkla laxrätten brukar vi köra lite med då och då när man vill laga maten snabbt och göra en god rätt med fisk i:

Du behöver:
4 portionsbitar lax
5 dl lätt crème fraîche (8%)
1 tsk sambal oelek
Citronpeppar (ca 1 msk)

Blanda såsen och häll den över laxbitarna i en ugnsform. Hiva in i ugnen och tillaga i 200 grader i ca 25 min (till laxen är klar).

Vi brukar servera med pasta eller ris och med valfria grönsaker.

Smaklig måltid!

måndag 1 oktober 2012

Lila och limefärgad ljung

Kunde inte låta bli att kika in på Växt & Trädgård idag när jag varit på Arbetsförmedlingen. Mycket fint finns det där. De hade limefärgad, riktigt lila och orange ljung. Häftigt om man vill ha lite kontraster, men jag nöjde mig med en vit. :)