onsdag 27 mars 2013

Moodboard övervåning

Så här tänker jag om övervåningen just nu. Bilder från Cole&Son, Ikea, H&M Home, PB Home och Fotografiska.

tisdag 26 mars 2013

Önskningar

Mina två grabbar fyller år snart, och detta finns på deras önskelistor:

Stora grabben:
- Hjälp med installation av kamin och skorsten (när det är aktuellt)
- Hjälp med barnvakt när vi behöver jobba i trädgården i sommar
Kan komma att uppdateras

Lilla grabben:
- Vi funderar på att köpa en trehjuling då han älskar att cykla på dagis. Men når han ner till tramporna?
- Uteleksaker, som ex. litet fotbollsmål.
- Leksaksmat
- Servis (bör nog inte vara i porslin). Jabadabadoo har jättefina sådana. Gillar hela deras sortiment, se här http://np.netpublicator.com/netpublication/n91566743
- Bok om att få syskon
- Brevlåda från Bruka, se bild.
- Kläder som shorts (som gärna täcker knäna), kortärmade pyjamasar m.m. Stl. 98 eller 98/104.
- Alla sorts fordon, t.ex. lastbilar, lyftkranar, grävmaskiner.
- Förkläde från ex. Leila’s general store. (Se tidigare inlägg).

 

ICA:s trädgårdsserie

I ICAS trädgårdsserie finns det mycket snyggt. Bland annat ett fint planteringsbord som jag skulle vilja ha! Antingen skulle jag placera det på trädäcket under tak eller mot baksidan av garaget. Det är nog rätt praktiskt att ha ett ordentligt bord för planteringen. Pallkragar finns också till hyfsade priser, och jag blev sugen på att köpa en liten pallkrage och plantera något till E där. Som t.ex. dessa blommor. Kanske blir ett besök dit så småningom!

 

Sommarens projekt i trädgården blir att få upp ett staket innan barn nummer två kommer. Det känns lite jobbigt att E kan springa helt fritt som det är nu, han gillar att springa över till grannarna till exempel. Och med en bebis i famnen är det nog inte så lätt att springa efter busen hela tiden. Annars har jag många idéer kring trädgården, men får nog begränsa mig till krukodling i år har jag en känsla av.

 

söndag 17 mars 2013

Birthdays coming up

Snart sätter födelsedagsfirandet i familjen igång på allvar och i maj blir E två år! De här dekorationerna finns på Leila's general store och skulle nog uppskattas av honom. Och förklädet tycker jag är en bra present som han kan önska sig.

lördag 16 mars 2013

Kaminjakt

Vi håller på och sparar till att installera en kamin med tillhörande skorsten. Självklart vill vi ha en kamin för att det är mysigt, men också för att hjälpa till lite med uppvärmningen här hemma. Vi har ganska kallt hos oss då värmen är direktverkande el (=dyrt) och luftvärmepumpen räcker inte alltid till.

Nu är vi inne på två kaminer från Contura, 520t och 560t. Den första håller värmen längre på grund av att den har mer täljsten och den andra har sidoglas, vilket vi tycker är snyggare. Frågan är om vi ska välja efter form eller funktion!?

onsdag 13 mars 2013

Fotokonst

För dig som är sugen på lite fotokonst så finns dessa i Fotografiska museets shop! Kanske vore kul att flytta runt mina tavlor lite och sätta upp en av dessa i hallen eller sovrummet...

Jag gillar stadsmotiv!

söndag 10 mars 2013

Mysiga sovrum

Idag vaknade E vid halv sex så han sover redan middag. Passar på att surfa runt och få lite inspiration. Här är olika sovrum där de första har tapeten Rajapur från Cole and Son i olika färgställningar. Jag är sugen på den sista varianten till allrum/sovrum på övervåningen. Den sista bilden har en tapet från Scandinavian designers/Boråstapeter, men den färgen matchar inte de övriga väggarna tyvärr. Annars är stilen precis så som jag gillar den i ett sovrum.

Nej, man kanske skulle passa på att ta en dusch eller vila lite...

lördag 9 mars 2013

Lite helgfavoriter

1. Snygg kudde från PB Home. Skulle kunna matchas med lite mintgrönt eller persikofärgat.

2. Läcker klänning till sommaren från Nelly.se. Kanske inte så praktisk med en nyfödd dock.

3. Enkel blus från Just female. Denna skulle funka vid amning!

4. Tänk om man kunde vara så här fräsch som gravid. Bild från Anine Bings blogg. Anine har en otroligt snygg klädkollektion, tyvärr lite för höga priser för mig dock.

onsdag 6 mars 2013

Snygga kökshanddukar

Isa form får snart in kökshanddukar i lagret. Fina tycker jag. Skulle passa ihop med en turkos tapet i köket som jag är sugen på. :)

De kommer in i april, och tänk att det bara är en månad kvar dit! Vår!

tisdag 5 mars 2013

Vecka 25

Idag har jag varit på kontroll på MVC, och mina värden såg bra ut. Magen är några cm större än förra gången (vanligt med 2:a barnet) och hjärtljuden tror jag låg runt 150. Blodvärdet var 132, alltså ganska högt för en gravid kvinna. Blir man dopingmisstänkt nu? Som tur är mår jag rätt bra denna vecka, till skillnad från berg- och dalbanan tidigare veckor. Kanske är det ljuset som gör sitt? 

På jobbet händer det spännande saker, och jag hoppas att jag hinner göra allt jag vill innan det är dags att gå på föräldraledighet. 

Detta händer runt vecka 25 i graviditeten:

Barnet

Barnet kan känna igen din röst och reagerar mer på mammans röst än andra ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma. 

Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 800 gram.

Mamma

Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor för kramp i benen.


söndag 3 mars 2013

Testköp på Beautybay

Idag köpte jag hem lite smink från Beautybay och hoppas att produkterna håller lika bra kvalitet trots det låga priset. Här är några produkter jag tänkte prova:

Nu när våren är på gång känner jag verkligen att jag behöver lite färg som kan pigga upp!