söndag 28 april 2013

Bebisens kläder

Bebisen i magen har fått några nya plagg (för att komplettera det stora förråd med kläder som vi redan har). Bl.a. En första outfit från Newbie i stl. 56 (Edvin hade bara stl 50 i någon vecka) och två kortärmade plagg från Lindex, då hen enligt plan kommer mitt i sommaren, samt en solhatt som inte syns här. 

På tisdag är det besök hos MVC igen, och vi hoppas att bebisen mår bra. Jag mår rätt bra förutom att jag börjat bli trött igen. Efter en stund i trädgården har jag ont i höfterna och ryggen, men tror att det går över. Om två månader kanske bebisen är här!

Namn är något som är svårare att komma på den här gången. Kanske vi bestämmer oss när vi får träffa hen. :)

Igår sade jag som jag gör då och då till Edvin att det ligger en bebis i magen. Då sade han tittut och knackade på magen. Haha, det kan inte vara lätt att förstå vad hans mamma pratar om. 






torsdag 25 april 2013

Buskplantering i vinrött och vitt

Vi har en liten lucka i trädgården som jag vill fylla med buskar och lite andra växter för att binda ihop vårt klotkörsbär med syrenen. I tankarna har jag en plantering i vinrött och vitt.

Längst bak en rödbladig smällspirea Diabolo. Framför den en syrenhortensia, ex. Annabelle och en pärlbuske The bride. Där emellan några klätterberberis Emerald Gayiety som marktäckare tillsammans med rödbladig alunrot. På våren kommer mörklila tulpaner Queen of night samt vita narcisser Thalia.

Men själva arbetet med att få till detta kan bli ett litet problem. :) nästa mål med trädgården är att sätta upp ett "barnstaket" och få ut lite koskit i befintliga rabatter.

lördag 20 april 2013

Lite efter graviditeten-kläder

Lite inköp från H&M av icke gravidkläder. Shortsen köpte jag inte där, utan på barnloppisen idag. Fick dem för 20 kr. Sen får man se om man vill visa sina bleka, svullna ben överhuvudtaget i början...

Trädgården 20 april 2013

Så här såg det ut i trädgården idag. Lite har torkat upp och idén med en lite upphöjd rabatt verkar fungera bättre med tanke på att vattnet rinner undan bättre.

Här ser man tulpanerna som börjar komma. Hoppas vi inte har rådjur i närheten! Jag klippte ner lite perenner efter att bilden togs och känner mig sliten i kroppen efter allt knäböjande. Dags att inse att man börjar bli otymplig nu i vecka 32.

Om min klematis inte tar sig i år heller överväger jag att sätta en klätterhortensia. Så vi får se vad som hänt om några veckor...

Fint till storebror och bebis i sommar

Lite fint från Pop. Bl.a. Badshorts och mjuka bebisshorts.

lördag 13 april 2013

Trädgården den 13 april 2013

Trädgården står i vatten. Det är snö kvar på vissa ställen. Vi väntar på vårsol, kanske kommer den nästa vecka?

Växterna verkar ha förstått att våren är på gång. I spaljerabatten har några tidiga tulpaner stuckit upp ur snön. Jag skottade bort lite snö kring den för att undvika att det blir en sjö där snart.

De lila krokus jag satte under en buske har börjat komma upp och i en rabatt växer små pärlhyacinter fram. I ett hörn har rabarbern börjat växa. Det ska bli spännande att se hur alla växter mått av den här vintern.

Det kanske kan bli något av det här ändå?

torsdag 11 april 2013

Fina barnprylar

De här sakerna från bluebox.se skulle passa Edvin. Han är lite känslig vid matbordet då och då, och distraktion av alla former brukar fungera!

onsdag 10 april 2013

Penséer till vårkrukan

Imorgon tänkte jag titta förbi blomsterhandlarn och äntligen köpa vårblommor att ha ute på trappen. Nu är risken för minusgrader mindre, men jag tror jag kommer att satsa på frosttåliga penséer. 

Min första tanke är att de är rätt tråkiga, men när man tänker efter livar de upp mycket med sin färg och är tåliga och håller länge. 

De fina bilderna är lånade från 
http://blogg.skonahem.com/blomsterverkstad/ och Blomsterlandet. 





torsdag 4 april 2013

Perenner

Tro det eller ej, men snart är det dags att börja plantera perenner. Jag kommer inte köpa så många i år, men på odla.nu finns det lite erbjudanden. Bland de blommorna så finns redan dessa i en av våra rabatter. I år får vi se om de tar sig och trivs på platsen.

Vit akleja, rosa astilbe, ljusrosa pricknäva, rosa höstanemon och höstsilverax.

onsdag 3 april 2013

Something blue

När våren kommer blir jag genast sugen på något blått till hemmet. Klassiskt och friskt. Vi har funderat på mörkläggande gardiner med förhoppningen om att få bättre sömn, och hittade de här mörkblå på Ikea. Mörkblått matchar jag gärna med vitt och beige.

1) Gardiner Ikea 2) sängbord Ikea 3) Kudde H&M Home 4) kuddar Chhatwyl & Jonsson 5) Tvätt/förvaringskorg House doctor 6) Kudde H&M Home 7) Korg Ikea

tisdag 2 april 2013

Barnskor

En av de svåraste sakerna att köpa till sitt barn (enligt mig) är skor. För det första måste man veta hur långa fötter barnet har, och för att veta det måste man kunna lura dem att stå på ett papper eller liknande så att man kan mäta foten. (Måste ske stående). För det andra så har barnet kanske höga vrister, breda eller smala fötter, vilket är svårt att se om man inte provar massor med skor. Och prova skor är inte alltid det roligaste för en snart tvååring.

 

Nu har jag i alla fall bockat av två av vårens viktiga inköp på listan: Sportskor och sandaler. Sportskorna blev ett par Adidas som jag köpte i butik och sandalerna blev ett par Kavat Miggi som jag köpte med rabattkod på ellos.se. Insåg nu att båda paren var i samma färgställning! Nu får vi se om E kommer att kunna ha skorna när snön väl smälter bort (jag har räknat med lite tillväxtmån då ett barns fötter kan växa 15 mm per år) och också om han kommer att VILJA ha dem på sig. J