torsdag 30 maj 2013

Kreativa DIY-idéer

Inspirerande kreativa idéer finns hos http://www.boligliv.dk. Kanske något att spendera tid med när jag nu slutar jobba och ska vila upp mig lite innan en förlossning!

Här hittar du idéerna.

 

 

 

 

 

 

 

tisdag 28 maj 2013

Inspiration till bebisrum

Vi har inte gjort iordning något rum till bebisen vi väntar än, utan den ska få bo med oss tills det blir dags att flytta till eget sovrum. E:s säng flyttade vi när han var runt 10 månader.

Fram till dess finns nu tid att låta sig inspireras av inredning till barnrum. Dessa bilder har jag hittat hos inreda.com, Mokkasin.com och isa.nu. I min fantasi vår inredningen i smutsiga pasteller åt det kalla hållet.

fredag 24 maj 2013

Söta outfits

Man blir ju inte lite sugen på att köpa barnkläder när det finns så mycket fint i butikerna.
Här är mina favoriter från Kapp Ahl.

Och vi tror att det är en pojke i magen, därav mitt fokus på pojkar. J
Undra när den lille behagar att titta ut. Jag har mycket mer känningar i slutet av graviditeten nu än när jag väntade E. Kramp i ljumskarna, tryck nedåt, molvärk och lite foglossning. Men det känns ändå inte som det är riktigt på G än. Jag får nog vänta några veckor. Vi har inte förberett så mycket hemma, men vi borde ju ha det mesta som behövs!

 

måndag 20 maj 2013

Nya skor

Jag är sugen på att köpa ett par gympaskor i en läcker färg att promenera i i sommar. Synd att de ska vara så dyra bara! De här finns till ett skapligt pris på Brandos, precis som sandalerna.

Sandaler behöver jag verkligen, och de måste både vara snygga och sköna. Jag är ingen skomänniska, de senaste sandalerna jag köpte är nog minst tre år gamla. :)

söndag 19 maj 2013

Pingsthelg

I helgen har vi både tagit det lugnt och fixat lite hemma. Jag har tagit det lugnt då jag känt av en del förvärkar och varit trött. P har satt upp hyllor och rensat i förrådet. E är lite krasslig med en jobbig förkylning, men hoppas han är piggare till morgondagen.

Nu har den andra sortens rosa tulpaner kommit upp. De är lite mindre än de gigantiska pink impression, och har blekare färg. Fina, men jag gillar de färgstarka bättre.

Nu ser man också knoppar på de mörklila Queen of night, tror att de blir läckra. Tyvärr har det blåst lite på tulpanerna så de ligger ner lite.

Nu blommar också narcissen Thalia, dock ej med på bild.

fredag 17 maj 2013

Tips! Mangosemifreddo

Receptet kommer från www.leila.se och är något jag planerar att prova framöver. Kanske man kan hitta någon annan spännande smaksättning i barnmatshyllan också?

1 FORM / 8 PORTIONER

Mangosemifreddo

·         4 ekologiska ägg

·         1 dl strösocker

·         2 burkar (2 dl) mangopuré

·         Skal av 1 limefrukt

·         2 dl vispgrädde

·         2 dl tjock grekisk yoghurt 10 %

1.       Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).

2.       Vispa gulorna med hälften av strösockret vitt och poröst i en bunke.

3.       Rör i mangopuré och skal av 1 limefrukt.

4.       Vispa grädden fluffig och vänd ihop den med yoghurt och vänd sedan ihop detta med mangosmeten.

5.       Vispa äggvitorna med resterande strösocker till ett hårt vitt skum i en torr och ren bunke. Vänd försiktigt ner skummet i mangosmeten.

6.       Häll glassmeten i en ugnsform, skål eller plastlåda och frys den i 3–4 timmar så att den är ”halvfryst”. Den ska vara mjuk i mitten.

 

 

måndag 13 maj 2013

Fyra prydnadsträd

Fyra prydnadsträd (blir inte så stora) som jag fastnat för:

Carmencitarönn
Japansk dvärgpil (tror den fungerar upp till zon 2)
Klotkörsbär (som vi själva har planterat ett)
Magnolia Leoard messel (mer i formen av en buske)

(bilder från Rangedala Plantskola)

 

Trädgården den 10 maj och lite mage

Här kommer lite bilder från mina fina tulpaner som äntligen slagit ut! White emperor är verkligen vacker. Och de rosa pink impression är också fina och maffiga! Me like. :)

En bild på magen från nuvarande graviditet och den förra. Tycker att den har lite olika form. Bilden från graviditeten med E är förvisso från vecka 32-33. Jag har tydligen mindre mage/SF-mått denna gång, som dessutom planat ut. Därför ska vi gå på ett tillväxtultraljud i veckan för att se om bebisen mår bra och växer som den ska. Man är ju orolig för att den ska vara tillväxthämmad pga något fel på moderkaka eller navelsträng, men vi får hoppas på det bästa!

lördag 4 maj 2013

Stängsel och grind

Så skönt att vi hann få upp hela nätstaketet runt tomtgränsen idag! Nu kan man vara ute med E utan att vara orolig att han springer ut på vägen.

På bilden ser ni staketet som vi byggt vid dörren. Vi har även en grind där nu. Förhoppningsvis får vi tid och ork att piffa lite inom kort också.

Besök på Mvc i v.33 i tisdags. Alla mina värden var bra. Jag känner mig väldigt gravid och har svårt att röra mig. Och självklart behöver man mer vila nu. Magen hade dock bara växt 1 cm på 4 veckor, så jag ska kontrollmäta en gång till nästa vecka. Det kan bero på att jag gått till fyra olika barnmorskor totalt denna graviditet (!) pga sjukdom och annat. Och alla barnmorskor måttar ju på sitt sätt. Vi får hoppas att allt är normalt nästa vecka.

torsdag 2 maj 2013

Perfekt mors dag-present

Denna hängstol från Åhléns står på min önskelista. Eller i alla fall en liknande. Det är så jag vill spendera sommaren, gungandes i en hängstol på altanen. In my dreams, det är inte så det funkar med en busig tvååring. Fast en busig tvååring är rätt go att ha hemma också. :)

onsdag 1 maj 2013

Trädgårdsuppdatering

Några bilder från trädgården nu första maj. Kan vara roligt att jämföra med kommande år. Jag har sett små knoppar på min klematis, så helt död verkar den inte vara!

De olika tulpansorterna har kommit upp. Närmast den vita tidiga tulpanen White emperor. I mitten finns den sena tulpanen Queen of night och längst bort ska det bli två sorters rosa darwinhybrider som jag tror är medeltidiga. Inga rådjur framme än så länge.