fredag 28 juni 2013

Behövs ram?

En Monumental Guide to New York är på väg hem till mig, som en liten present till mig själv för bra avklarad graviditet och förlossning! Frågan är om man måste rama in den? Visst är det snyggt, men eftersom måttet är annorunda är det svårt att hitta en billig ram till. Jag funderar på att köpa någon form v klämma och kanske fästa postern på en tjockare pappskiva och hänga upp den med. En del använder washi-tejp, men jag vill inte tejpa på den. Någon som vet var man kan få tag på pappskivor?

Nu tänker vi på hösten...

Nu har vi bestämt vilken kamin vi ska installera för att värma upp huset kalla höst- och vinterdagar. Vi föll för denna täljstenskamin från Contura, som ska hålla ärmen relativt länge trots att den inte är så stor.

Det kommer nog att bli jättemysigt när den är installerad! Nu ska jag tänka över hur vi ska möblera i vardagsrummet.

lördag 22 juni 2013

Vår fina son

Walter föddes på eftermiddagen den 18 juni efter en bra och snabb förlossning. Nu passar vi på att ställa in oss på hur det är att vara tvåbarnsfamilj!

måndag 17 juni 2013

Tre inredningsfavoriter

Här kommer tre fina produkter som jag gillar!

David Ehrenstråhles posters som bl.a. säljs på Artilleriet är mycket populära och nu finns The monumental guide to New York att beställa. Jag gillar dem.

Soffbordet från rum21.se är snyggt, min stil och bra pris för en småbarnsmamma.

Lampan Norm12 från Normann Copenhagen ska jag se till att bli min en gång. Först ska den få pryda vårt sovrum och sedan vårt blivande allrum.

tisdag 11 juni 2013

Stockholmsutflykter

Vi funderar på att åka iväg en kort bit i slutet av sommaren, och i Stockholm finns ju det mesta. Någon som har bra tips för oss med småbarn?

Annars funderar jag på att leta efter dessa på biblioteket.

måndag 10 juni 2013

Välja kaffeservisJag har inte börjat spara på någon kaffeservis. Visserligen har jag både Höganäs-, Filippa K- och mokkakoppar, men det vore kul att ha lite mer nätta koppar med tillhörande assietter.

Just nu ligger vanliga 30 cl muggar och 17 cm assietter ut Swedish grace-serien från Rörstrand bra till. Ibland tycker jag att kaffefat är överflödigt.

Babysaker

Saker man blir sugen på att köpa:
1. Barnkammarboken - sånger för hela kroppen. 2. Sophie the giraffe bitleksak 3. Påslakan från Hemtex 4. Kudde Sebra (Jollyroom) 5. Trämobil Sebra (Jollyroom)

fredag 7 juni 2013

Terasslasyren

Sommardagar

Nu är sommaren verkligen här. Vi har försökt göra så mycket som möjligt i trädgården/på huset innan bebisen kommer. Eller jag har inte orkat göra så mycket, så det är väl mest mannen.

Terassen har fått en lasyr (naturgrå från Demidekk) och jag har formklippt våra spireor lite lätt. Blev rätt nöjd med resultaten faktiskt.

onsdag 5 juni 2013

Parfymtips

Jag är lite kräsen när det gäller parfymer på mig själv. Jag gillar inte när de är för starka. Nu när jag är gravid använder jag inte parfym alls. Men nu har jag hittat en sommarparfym (som ofta inte är så starka) som passar mig, nämligen Armani code summer. Inte för söt och inte för tung!

"Armani Code Summer Woman

Doftfamilj: Florientalisk Nyckelord: Sofistikerad, förförande Nyckelingredienser: apelsin, ingefära, jasmin"