måndag 31 januari 2011

Inspiration från Dixie









Snyggt till trädgården!







Dörrmatta att ha utomhus











Till barnrummet?








Foton från dixie.se

fredag 21 januari 2011

Nytt porslin?

I veckan var jag på mässa där jag bland annat besökte Månses Designs monter. De har fina porslinsföremål i enkel och stilren design tillverkat i benporslin. Jag gillar mönstrena väldigt mycket, kanske man ska köpa sig några blomkrukor eller kaffekoppar? Prisex. Taktil kopp med fat 159 kr på www.frapp.se.





torsdag 20 januari 2011

Korgstol

Enligt Elle Interiör är rotting- och korgmöbler inne just nu. Det är inte direkt en av mina favoriter som kommer tillbaka, men faktum är att jag gärna skulle vilja ha två korgstolar att ha på balkongen i sommar. Jag gillar den här bilden från Helt Enkelt som visar ungefär hur jag har tänkt mig. Det ser mysigt ut och man kan ha möblerna utomhus också.



IKEA har en snygg variant, Byholma. Eller den lite billigare Hästveda.

torsdag 13 januari 2011

Färgschema "barnrum"


Jag har funderat på färger till barnrummet, eller det rum som senare kommer att fungera som datorrum och det kanske blir denna kombination, vad tycks?



onsdag 12 januari 2011

Gulligt i barnrum

Jag vet inte om man vågar börja tänka på inredning av barnrum än, men jag kan i alla fall inte låta bli! Tyckte att Stoff och Stil hade ett gulligt tema i sin nya katalog, se bilderna nedan. Först hade jag tänkt mig ett mer färgglatt tema, t.ex. turkost eller grönt, men det här kanske också skulle fungera?

onsdag 5 januari 2011

2011

Eftersom jag inte tror så mycket på nyårslöften, så har jag inte skaffat några det här året heller. Men när ett nytt år börjar får man ändå en chans att tänka till vad man vill förändra med sitt liv. Jag tycker att Miss Agda skriver tänkvärt här, och jag känner som henne att jag ska försöka minska mitt ha-begär. Inte det lättaste, men när ekonomin blir tajtare så har man inte så mycket val. :) Istället för att tro att jag blir gladare av att köpa nya saker till hemmet så ska jag försöka fokusera på vad jag gillar med vardagen istället. Till exempel hoppas jag att jag kommer utnyttja att jag bor nära naturen i år. Gå ut på promenader, vara i trädgården osv.

Just nu väntar jag på att P ska vakna så att vi kan bege oss till IKEA, vi får se om det går att stoppa vårt ha-begär när vi väl är där... ;)

måndag 3 januari 2011

På plats

Då är vi äntligen på plats i huset, och vårt Internet har kommit igång! Det står fortfarande kartonger som väntar på att packas upp, men så småningom kommer allt att komma i ordning. Ska bjuda på några före- och efterbilder snart!

Sitter just nu och funderar på vad årets planer blir för huset. Jag drömmer om att få ordning på trädgården, att sätta några träd och bygga en altan. Men vårt mål för i år får nog bli att försöka bygga ett trädäck på baksidan som sedan blir grunden för en altan. Det gäller att ha en klar bild över hur vi vill ha det, så jag börjar planera redan nu. :) Tips finns att hämta på hemmakanalen.se, bl.a. här. Och som tur är har vi en snickare i familjen!

De träd som jag funderar på att plantera är klotkörsbär (får en klotformad krona) på framsidan och ett silverpäronträd på baksidan. Någon som har erfarenhet av dessa träd?