fredag 17 maj 2013

Tips! Mangosemifreddo

Receptet kommer från www.leila.se och är något jag planerar att prova framöver. Kanske man kan hitta någon annan spännande smaksättning i barnmatshyllan också?

1 FORM / 8 PORTIONER

Mangosemifreddo

·         4 ekologiska ägg

·         1 dl strösocker

·         2 burkar (2 dl) mangopuré

·         Skal av 1 limefrukt

·         2 dl vispgrädde

·         2 dl tjock grekisk yoghurt 10 %

1.       Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).

2.       Vispa gulorna med hälften av strösockret vitt och poröst i en bunke.

3.       Rör i mangopuré och skal av 1 limefrukt.

4.       Vispa grädden fluffig och vänd ihop den med yoghurt och vänd sedan ihop detta med mangosmeten.

5.       Vispa äggvitorna med resterande strösocker till ett hårt vitt skum i en torr och ren bunke. Vänd försiktigt ner skummet i mangosmeten.

6.       Häll glassmeten i en ugnsform, skål eller plastlåda och frys den i 3–4 timmar så att den är ”halvfryst”. Den ska vara mjuk i mitten.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar