Receptet kommer från www.leila.se och är något jag planerar att prova framöver. Kanske man kan hitta någon annan spännande smaksättning i barnmatshyllan också?
1 FORM / 8 PORTIONER
· 4 ekologiska ägg
· 1 dl strösocker
· 2 burkar (2 dl) mangopuré
· Skal av 1 limefrukt
· 2 dl vispgrädde
· 2 dl tjock grekisk yoghurt 10 %
1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
2. Vispa gulorna med hälften av strösockret vitt och poröst i en bunke.
3. Rör i mangopuré och skal av 1 limefrukt.
4. Vispa grädden fluffig och vänd ihop den med yoghurt och vänd sedan ihop detta med mangosmeten.
5. Vispa äggvitorna med resterande strösocker till ett hårt vitt skum i en torr och ren bunke. Vänd försiktigt ner skummet i mangosmeten.
6. Häll glassmeten i en ugnsform, skål eller plastlåda och frys den i 3–4 timmar så att den är ”halvfryst”. Den ska vara mjuk i mitten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar