onsdag 25 maj 2011

Tapetnyheter

Jag har tittat på lite tapeter som är nya för i år. Det skulle vara snyggt att tapetsera på övervåningen med någon av dessa i höst. Som ni ser är jag mest inne på dimblå nyanser just nu!

Oxford
Boråstapeter ger oss Oxford. En tapetkollektion som inbjuder till avkoppling. Här möts svenskt hantverk med klassik, brittisk tradition. Hanna Wendelbo-Hansson heter designern som med hjälp av originalmönster ur Boråstapeters arkiv skapat detta underverk.
Frontier
Frontier skildrar en tid av resor och upptäckter. Inspirationen är hämtad ur kultur, bilder och teman från Kolonialism och fjärran östern. Samtliga 12 mönster är hämtade ur Cole & Son's arkiv och många utav mönstrena har inte varit i produktion på över ett sekel.

Retro
Eco Retro - Utan att tappa fokus på 2000-talet och framtiden har Eco Retro tydligt inspirerats av 50- och 60-talet och designers som Arne Jacobsen, Carl Malmsten och Stig Lindberg. Sköna färgkombinationer och mjuka, grafiska mönster gör tapeterna enkla att kombinera med olika inredningsstilar.
Respekt II
Eco Respekt II är en tapetkollektion med hårda geometriska mönster. Men designern Björn Nilsson har lyckats lura ögat och många utav de hårda skarpa mönstrens uppfattas som mjuka och böljande mönster. Tapeter som är lätta att kombinera med och som aldrig blir tröttsamma.Tweed
Rutor, ränder - och ännu mer rutor. Eco Tweed är en textil inspirerad kollektion för den som inte är rädd för att sticka ut. Med Eco Tweed hittar gammal brittisk tradition nya vägar på ett långt ifrån inrutat1 kommentar:

  1. Tack för tipset! Vi ska ju tapetsera om sovrummet någon gång...

    SvaraRadera