måndag 31 oktober 2011

Önskelista till Tomten

Idag har vi varit på babysim Edvin och jag. Han fick bland annat hoppa upp på min rygg och åka omkring i vattnet och hänga i en badring. Det gillade han!

Jag tänkte presentera Edvins önskelista på bloggen eftersom en del handlar julklappar tidigt. Jag är en av dem. Jag gillar inte alls att trängas med allt folk på stan i december!

Hur som helst så är det svårt att komma på saker att önska sig. Vad önskar sig era barn? Ni vars barn vi köper julklappar till får gärna ge oss några tips vad vi kan köpa! :)

Edvins önskelista:
Barnmöbler från Ikea, vita
Stapelleksak, typ ringar
Leksak att ha i bilen (billeksak)
Lego Duplo
Leksaksmobil
Nattlampa, liten
Gammal pall att måla om
Babypulka

Om vi köper nåt till honom innan jul så stryker jag det från listan här. Ha en bra dag!

söndag 30 oktober 2011

Busunge

Idag ska jag och busungen besöka mormor och morfar och busa lite med dem. Det blev inte en extra timmes sömn här inte, utan E vaknade som vanligt vid 8 (7 alltså). I natt vaknade han kl 12, 3, 5 och så vid 7. Han vill inte somna om utan skriker om han inte får komma till bröstet, men kl 3 fick han en slurk vatten istället och nöjde sig med det. Jag tror inte att han är hungrig när han vaknar utan bara drömmer mycket och vill ha närhet.

När han blir 6 mån har vi som "mål" att han ska äta två vanliga mål mat om dagen, vi är snart där!

Nu ska vi leka lite. Ha en bra dag!

tisdag 25 oktober 2011

Egen barnmat

Nu har det lagats egen barnmat här hemma. Med inspiration från boken jag fick när jag fyllde har jag lagat:

Potatis- och morotspuré med apelsin
4 potatisar
2 morötter
Saft från 2 apelsiner (kokas tillsammans och mixas sedan)

Blomkåls- och ärtpuré med pasta
1/2 blomkålshuvud
1,5 dl frysta ärtor
1,5 dl makaroner, okokta
(koka blomkål och pasta mjukt, häll i ärtor och koka någon minut. Jag tillsatte lite timjan för smak. Mixa).

Vardagslyx

En stund själv i soffan när E sover och P tränar. Med satsumas och choklad med havssalt och lite surfande.

måndag 24 oktober 2011

Naturligt

Jag ska köpa några cylindervaser och sätta vackra kvistar i som på bilden från Tine K Home. Enkelt och snyggt!

söndag 23 oktober 2011

På utflykt

Idag har vi besökt syrran i Örebro! Edvin har varit jätteduktig och snäll hela dagen men tyckte att det var tråkigt att åka den långa resan hem. Vi funderar på att kanske byta ut babyskyddet snart nu när han kan sitta och det börjar bli lite trångt.

I Örebro gick vi till Naturens hus och åt lunch, en jättefin promenad när det är så fint ute! Jag fick ett par fina örhängen av syrran i present också, små hjärtan!

Ska nog köpa en systemkamera för bilderna med telefonen blir inte så bra som ni ser.

onsdag 19 oktober 2011

Redan julstämning

Som vanligt börjar jag att tänka på julen tidigt. I år blir det extra spännande eftersom det är första julen för oss i vårt hus och första julen som föräldrar!

Hur vill ni fira jul i år?

Den här fina julstjärnan kommer från Bungalow i Broarnes webbshop. Men jag gillar de vita också, svårt att välja! :)

Idag blev jag firad med bl.a. Chokladpraliner och sovmorgon, min favorit! Tack alla som grattat mig!

lördag 15 oktober 2011

Whoopies

Igår bakade jag Leilas whoopies med hallonfyllning inför min födelsedag. Det var inte så svårt men fyllningen blev lite rinnig. Receptet finns på hennes hemsida, www.leila.se.

Edvin ligger och leker i sin sparkdräkt från Ebbe kids. Den gillar jag skarpt, enkel design och skön modell! Han är förkyld igen så vi tar det lite lugnt. Trevlig helg!

torsdag 13 oktober 2011

Punktering

Idag märkte jag att vi fått punktering på ett hjul på barnvagnen. Så det fick bli en promenad med bärselen istället. Plutten somnade direkt och ligger nu och sover middag. Jag väntar på att P ska vakna så att han kan fixa punkteringen. Det borde väl ändå vara ett jobb för honom? :) jag servar tygdelarna på vagnen med tvätt och så och han ansvarar för de andra delarna. Hela vagnen kanske borde servas lite innan vintern? Smörja och så...

Igår somnade E utan ett pip i sin säng. Jag förmodar att det inte alltid kommer vara så lätt, men jag tror att knepet är att han inte ska vara övertrött. Då måste vi vagga honom till sömns för att han ska kunna koppla av. Däremot vaknar han ofta på natten och vill ha nappen eller äta. De har ju sina perioder...

Edvin gillar att plocka ur ALLA leksaker ur lådan! (bilden)

tisdag 11 oktober 2011

Vill ha!

Den här mjölkkannan är ju både snygg och söt. Den vill jag ha. Passar oss bra som dricker mycket mjölk. Förresten har vi ingen mjölkkanna att servera mjölk i till kaffet! Finns hos anyhow.se, http://anyhow.se/visa_produkt.asp?id=1133&t=GLASKANNAN

Edvin kan sitta

Nu har vi upptäckt att Edvin kan sitta utan stöd i flera minuter!

Så här ser jag ut när jag är trött på att sitta. Skjortan från h&m kan jag ha när jag blivit lite större!

söndag 9 oktober 2011

Mössa

Idag var vi och valde ut en mössa som vi ska få av mormor. Edvin valde den här! Igår när vi var hos gammelmormor fick han en söt stickad tröja också. Passade bra när han hade namnsdag (Nils). :)

Vi håller på att plocka undan utemöbler och gamla växter i trädgården nu. Det känns att hösten är här på riktigt. Undra om man kommer vilja gå lika många promenader när det blir kallare!?

torsdag 6 oktober 2011

Resultat invägning

Oj oj vilken jobbig kväll det var igår för både mig och Edvin. Det var sova i 45 min och vara vaken och ligga i mammas famn i 30 min omvartannat mellan 19 och 24. Troligtvis är han inne i en av de viktiga utvecklingsfaserna just nu och då kan de få svårt att sova, bli mammiga och allmänt kinkiga. Men den fasen går ju också över någon gång!

Idag vägde han 8900 g och hade växt en cm sedan sist, 69 cm lång. Nu börjar den s.k. amningspuckeln att dala lite. Vi ska prova att ge honom lite mer gröt på kvällen och se om han blir nöjdare då eller om det bara är närhet han behöver. Stora killar som han behöver ju lite mer mat och då räcker inte alltid amningen till!

Vaccineringen gick bra. Hoppas han slipper feber.
Mycket skrivande om barn i bloggen just nu, men det är ju mest det jag sysslar med i mitt liv! Inredning får komma i andra hand...

onsdag 5 oktober 2011

Lite Edvin

Det är roligare att vara på golvet nu. Mamma håller emot mina fötter så att jag kan ta mig framåt nästan själv.

Jag spanade in tapeten, eller var det eluttaget som var intressant?

Och jag har börjat vakna många gånger på natten igen. Suck ... Imorgon är det 5-mån. kontroll med vaccin. Mamma tror jag väger 9,2 kg och är kanske 71 cm lång. Ska bli spännande att se!

måndag 3 oktober 2011

Boktips

Vi har beställt en "boken om mig"-bok till Edvin. Det finns många fina, men jag fastnade för Camilla Lundstens bok med vackra illustrationer och lagom mycket luckor för text och foton. Den är lika fin inuti. Hon har även givit ut pekböcker för barn och jag tror även att det finns pussel med hennes illustrationer. Jag passade på att beställa en pekbok till Edvin också; Äntligen godnatt. Tror ni att han fattar piken? ;)

söndag 2 oktober 2011

Jag kan sitta om jag håller i mig!

Sött

Body och pyjamas från Polarn och söta mockasiner från fransandfriends.se! Skulle vilja köpa ett par gulliga tofflor från Shepherd till lillkillen, men hittar bara rosa på nätet. Nån som vet var det finns? Skulle vara så sött, och sköna är de nog också!