torsdag 8 mars 2012

Sugen på mat

När man varit magsjuk blir man så sugen på mat! Marängswiss är jag också väldigt sugen på nu. :) Jag såg på Gokväll (ja, jag tittar på det ibland) att deras kock Maud gör en matkasse för varje vecka med inköpslista och allt. Perfekt om man har brist på idéer. Bland annat de här fiskburgarna skulle jag vilja prova:


Tillagningstid: ca 20 minuter
Ingredienser
Beräknat för 4 portioner
1 1/2 dl mjölk
3/4 dl ströbröd
600 g sej- eller koljafilé
1 1/2 tsk salt
1 krm nymald peppar
1 st ägg
1 st liten finriven gul lök
smör till stekning
 
Örtsås:
2 dl turkisk yoghurt
2 tsk dijonsenap
3 msk örtkryddor provencale
1 krm salt
lite nymald peppar
 
Tillbehör:
Kokt potatis
1 påse(ar) blandad sallad
1 ask(ar) cocktailtomter, 250 g
100 g haricots verts
1 st citron i klyftor
 
Gör så här:

1. Koka potatisen och bönorna. Förbered salladen och blanda sedan med de kokta bönorna.
2. Örtsås: Blanda yoghurten med senap och kryddor. Smaka av med salt och peppar.
3. Blanda mjölken med ströbröd och låt svälla 5 min. 
4. Finfördela fisken i matberedare tillsammans med salt och peppar. Tillsätt löken, ströbrödet och ägget. Kör till en smet.
5. Forma 8 biffar med vattensköljda händer, stek dem i smör några minuter på båda sidor. 
6. Servera med dem varma med potatis, sallad, citronklyftor och örtsås.




Mvh Hanna

Skickat från min iPhone

4 kommentarer:

  1. Hur smakade det? Jag blev också sugen på att prova.

    SvaraRadera
  2. Har inte hunnit laga det än, men det kanske kommer med på nästa veckas matsedel. Vi har börjat veckohandla nu. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ger vuxenpoäng! Men snart är ni ju i samma ålderskategori som vi, 30-39 år ;)

      Radera
  3. Bra med mattips!
    Ibland står jag med näsan i kylskåpet och kommer inte på nått!

    Skönt att ni mår bra, har också haft kräkis här.. Så segt..

    Kram

    SvaraRadera